Kokkola aloittaa yt-neuvottelut lomautuksista, myös Pietarsaari puntaroi asiaa – Koronaepidemia on ajanut kunnat ahtaalle

Kokkola aloittaa yt-neuvottelut lomautuksista, myös Pietarsaari puntaroi asiaa – Koronaepidemia on ajanut kunnat ahtaalle

IK
Iina Kluukeri
Mar 24, 2020
Yle
Yle

Kuntien alasajettua toimintojaan työt ovat vähentyneet ja osalla loppuneet.

kokkolan kaupunki ilmasta
Kokkola aloittaa yt-neuvottelut henkilöstön kanssa välittömästi.
undefined

Kokkola käynnistää yt-neuvottelut henkilöstön lomauttamisesta koronavirusepidemian takia.

Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus valtuutti johtoryhmän miettimään lomautustarpeita ja tekemään tarvittavat päätökset. Johtoryhmä kokoontuu tiistaina miettimään, mitä ammattiryhmiä lomautukset koskevat.

Kaupunginjohtaja Stina Mattilan mukaan nyt ollaan täysin alkutekijöissä.

– Tässä vaiheessa ei tiedetä lomautusten ajankohtaa, lomautettavien määrää tai edes aikataulua. Ensin tehdään työntekijöiden osaamiskartoitukset ja muut selvitykset, esimerkiksi mitä taustatöitä jo suljetuissa toimipaikoissa voidaan tehdä. Siihen on varauduttava, että tilanne jatkuu, sanoo Mattila.

Eniten vaikutus näkyy Kokkolassa koulunkäynnin ohjaajilla.

Esimerkiksi koulutyön siirtyminen valtaosin etäopiskeluksi on lopettanut työt osalta koulunkäynnin ohjaajista. Kaupunki onkin 20.3. tehnyt ilmoituksen työn loppumisesta niille, joita se koskee.

Tilanne on työsopimuslain mukainen. Palkkaa työnantajan on maksettava tässä tapauksessa 14 päivää.

Työ on selvästi vähentynyt osalla ammattiryhmistä. Joillakin työntekijöillä taas työt ovat kokonaan loppuneet. Tämä on tilanne niillä aloilla, joissa toimintoja on suljettu tai muutettu hallituksen linjausta mukaan.

Sulkemiset vähentäneet töitä

Kokkola on sulkenut linjausten mukaisesti kaupungin museot, kirjastot, harrastustilat ja -paikat, uimahallin ja urheilu- sekä nuorisotilat. Myös Kokkolan seudun opiston opetus on keskeytetty.

Osa työntekijöistä on ohjattu muihin töihin. Esimerkiksi kaupunkiympäristöpuolella on aloitettu vuosihuoltoja ja perussiivouksia.

Lisäksi kaupunki aloitti viime viikolla työntekijöiden osaamisen kartoittamisen.

Näin selvitetään henkilöstön käytettävyys muihin tehtäviin. Kokkola kerää tietoa myös sosiaali- ja …

Read the rest of the article on https://yle.fi
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Copy Link